Дарение за 2 500 лева направиха за Центъра за рехабилитация в Мадан

451
Кметът на Мадан Фахри Молайсенов връчи подарък на Клаус Бертхолд.

С щедро дарение зарадваха децата от Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Детелина“ в Мадан. Вчера собственикът на немската фирма „ХБ ШУТЦБЕКЛЯЙДУНГ“ Клаус Бертхолд и местният бизнесмен, собственик на фирма „Омелия“ – Ясен Керменов, изненадаха работещите и потребителите. Те подариха водна кула, акрилно огледало, лед панел, УВ-фигури и тежко одеяло за нуждите на децата. Общата стойност на направеното дарение е 2 500 лева. Подаръците бяха връчени в присъствието на кмета на община Мадан Фахри Молайсенов, неговия заместник Явор Орлов, ръководителя на центъра Ирина Профирова, гости от Германия и др. Сред присъстващите бяха и няколко от децата, които ще използват новите придобивки.

Персоналът на центъра и децата благодариха на дарителите за щедрите подаръци.

Градоначалникът благодари на дарителите за направения жест и дългогодишните им вече приятелски взаимоотношения, като изрази и готовност да помага със сили и средства в името на децата. В знак на благодарност той поднесе символичен подарък на Клаус Бертхолд, който съдържаше родопска кукла, облечена в автентична носи, и колекция от различни уникални кристали, извадени от земните недра в Мадан.
„Приемете този подарък от името на цялата общественост в Мадан за различните дарения, които направихте в годините и знайте, че винаги сте добре дошли при нас“, каза при връчването Молайсенов.

От своя страна и ръководителят на центъра не спести благодарностите си за новите придобивки и сподели, че те значително ще допринесат за качеството на услугите за различните нужди на децата , а също ще улеснят тяхната работа, помагайки на психолозите и социалните работници за развитие на фината моторика и психична устойчивост на децата.

След официалната част всички гости разгледаха центъра, запознаха се с част от услугите, които предоставя, като не пропуснаха да разгледат и всички ръчно изработени от децата най-различни неща, подредени в красиви изложбени кътове.
В момента социалното заведение е посещавано от 52 деца, за които с любов и търпение се грижи екип от специалисти. По-малките дечица посещават детски градини, а по-големите- училища, а по изготвен график посещават центъра.

По инициатива на кмета в центъра бе направен ремонт, който осезаемо разшири и освежи помещенията, като същевременно бяха обособени медицински кабинет, зала за рехабилитация, зала за трудотерапия, кабинет за социални дейности.

Коментари

коментара

Реклама