Частично бедствено положение обяви Община Смолян

1558

Частично бедствено положение обяви днес Община Смолян, заради свлачището край Тикале. Това стана 20 дни, след като скатът се свлече на главния път II-86 за Мадан. От 7 март т.г. жителите на 10 населени места са блокирани и достъпът им до Смолян е силно затруднен.

Общината е обявила частичното бедствено положение по съвет на АПИ, заради тромавите процедури по узаконяване на новостроящия се обходен път. Според ръководството на общината, тази мярка ще ускори работите по разчистване и укрепване на срутището.

„Проблемът е много сериозен и съвета на специалистите от АПИ е именно да обяви частично бедствено положение, тъй като в противен случай се изискват дълги процедури със справянето му. Знаете по този начин се рискува здравето на стотици жители на съседните населени места, достъпът до Спешна помощ, както и до пожарна е силно затруднен. Смятаме, че тази мярка ще ускори работите по разчистване и укрепването на свлачището“, коментира Мелемов. Бедственото положение е в сила от днес и ще трае до справянето със свлачището.

Коментари

коментара

Реклама