Боби Шоу: Най-бързо проспериращият илюзионист в България е SUNY MAGIC

444
Борислав Борисов - Боби Шоу

Г-н Борисов, напълнихте зала №1 на театъра и успяхте да събудите детското у всички. Какви са впечатленията ви от публиката?
Нашето изкуство е едно от най-прекрасните на земята и вълнува както малки, така и големи. Всички с еднакъв интерес гледат, радват се, ръкопляскат, искат още. Това е първото изкуство, което датира в историята на човечеството и чрез него древните владетели са успели да покорят масите. Показвали са магически възможности, за да може да им се подчиняват. От там вече излиза цирк, театър и всичко останало. Смолянската публика е прекрасна. Радвам се, че играхме на пълен салон и интересът беше огромен. Много хора ми се обадиха да ме поздравят за спектакъла, защото такъв спектакъл се прави за първи път в България с толкова много илюзионисти, които се концентрират извън пределите на страната. След спектакъла дадохме страшно много автографи, направихме си снимки. Имаше толкова много въпроси и се чудехме как да им отговаряме. Питаха как става една или друга магия. Естествено, опитахме се да не ги разочароваме, а по наш начин да им обясним. Смолян е едно магично място. Имам чувството, че има магия, която оказва своето влияние и човек успява да релаксира и да се зареди с енергия.

В нашия град от много години не е имало нещо подобно и след този невероятен магически спектакъл. Много от присъстващите се питаха кога отново ще ви гледат?
Наистина в Смолян много отдавна не са идвали илюзионисти. Последно във вашия град през 2001 г. се проведе Национален фестивал на илюзионистите. Организира го Дан Кристо – Йордан Гривнев. Тогава спечелих първа награда и направих и детско шоу на площада пред театъра. Но най-радостната новина е, че най-бързо проспериращият илюзионист в България е Стефан Сунков – Суни Меджик, който е мой ученик и вече има три международни награди. Сега се готви за Европейско първенство. Интересното при него е, че фокусите му са изцяло авторски. Няма нито един фокус, който да го прави някой друг по света. Направени са специално за него. Номерът му е уникален и това го казват всички колеги. В Турция и Белград той спечели първа награда.

Освен Стефан интерес към магията от други смолянчани има ли?
Аз създадох първото училище за илюзионно изкуство в България. След това имам училище в София с модерни кабинети и магическа база с реквизит. Две-три момчета от Смолян също се обучаваха при мен. У Стефан обаче видях голям талант и огромно желание и затова продължих с него в професионално отношение. Другите ги обучавам във фаза любители – да забавляват приятели, близки или на празника на училището да покажат няколко фокуса. Вече имаме много наши авторски разработки. Самият аз имам над 200 изобретения. Все повече и повече виждам мои фокуси да се правят от други.

След Смолян какво предстои?
Турнето ни продължава. В сряда ще направим трети извънреден концерт „Фокуси и фокусници“, който правим в София. Но при всички положения искаме отново да дойдем в Смолян.

Елена Павлова

 

Коментари

коментара