Близък на пострадалата от резачка жена: Много хора се биха, Христо не е срязал крака на леля си

930
Снимката е илюстративна

„Много хора се биха, но Христо не е срязал крака на леля си“. Това каза Николай Росенов, който е станал свидетел на ромското меле на улица „Младост“ в събота. Младежът потърси „Отзвук“ с надеждата истината да излезе на яве.

Пострадалата жена е 43-годишната Мими, която е леля на сочения от полицията нападател Христо Р. на 38 години, който пък е първи братовчед на бащата на Николай. Според младежа биещите се били толкова много и всичко е станало случайно.

„Същият ден бяхме на сватбата на моята братовчедка. Повеселиха се всички. Обаче по едно време едно от момчетата падна на земята. Другите помислиха, че го бият и от отсрещния край на масата пристигна голяма тълпа. Те скочиха върху чичо ми Христо, който е първи братовчед на баща ми и племенник на леля Мими.  Не беше много пиян, а след това слезнаха на двора и почнаха да се бият. Толкова много хора бяха“, разказа Николай. Лелята също слезнала до тоалетната и тогава видяла биещите се. Опитала се да ги разтърве и някой без да иска я е наранил с резачката. „Когато я видях си свалих ризата и притиснах раната. Полицията вече беше дошла и четирима човека бяха арестувани. Беше много голяма сватба, като събор“, допълни Николай.

Според официалното съобщение от Областната дирекция на МВР 38-годишният Христо Р. е наранил с моторен трион двата крака на 43-годишна жена. Той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Мъжът псувал и ругал, сочи полицейският бюлетин. На пострадалата е оказана помощ в смолянската болница, след което е освободена, а Христо бил задържан и срещу него е започнато бързо производство.

Елена Павлова

Коментари

коментара