Благотворителен концерт събра над 5000 лева за лечението на 30-годишен танцьор от Смолян (видео)

837

5 370 лева са събрани на благотворителния концерт за лечението на 30-годишния танцьор от Клуб „Хоро“ Райчо Бочуков, който се проведе в сряда вечерта в НЧ „Орфееви гори – 1870“ в квартал Райково. В инициативата се включиха танцьорите от Клуб „Хоро“, младежка танцова формация, детски състав, оркестър „100 каба гайди“, квартет „Аглика“, солистите Никола Четроков и Мария Василева. А водещ бе Веселина Бабаджанкова.

„Не е ли редно да дариш, защото искрено желаеш, без да парадираш за това. Или е по-добре да покажеш на обществото, че си дарил, за да мотивираш и други хора да го направят“, каза Бабаджанкова във встъпителните си думи.

„Особено ми е приятно, че участвам в такова начинание. Усещането е неповторимо. Толкова много ни се иска да помогнем на Райчо. Отново да поведе хорото, защото той винаги, където и да сме били, е повеждал хорото. сигурна съм, че не само финансовата подкрепа, а най-вече моралната и силата на нашите молитви, ще му помогнат. Вярвам в това“, добави Мария Хаджидиева.

След края на благотворителния концерт тя съобщи, че събраната до момента сума е 5 370 лв., в която влизат 500 лв. от дарителя Христо Шехов и 200 лв. – получена награда по повод 15-годишнината на Клуб „Хоро“. Хаджидиева благодари на всички, които се включиха в инициативата, както и на детска градина „Славейче“, хореографите от Момчиловци, читалището в Могилица, на училището в село Арда и др.

Васка Бочукова благодари на всички, които помогнаха на 30-годишния Райчо, „за за да може отново да се понесе във вихъра на българското хоро“

„Благодарим за организирането на този грандиозен концерт в негова подкрепа. Райчо е всеотдаен към хората, а пословичната му любов към танцовото изкуство идва отвътре. Благодарност на всички, които уважиха Райчо. Такъв жест не се забравя никога. Всички вие доказахте, че доброто съществува и то носи надежда за бързо възстановяване на Райчо, за да може отново да се понесе във вихъра на българското хоро“, каза лелята на 30-годишния Райчо Васка Бочукова.

До края на ноември кутии за благотворителна помощ за младия мъж ще има на касите в супермаркет „Крес“ в Райково и магазина зад Съдебната палата.

Концерт за Райчо

Част от благотворителния концерт за набиране на средства за лечение на Райчо Тодоров Бочуков – участник в клуб "Хоро"

Публикувахте от Вестник Отзвук в Четвъртък, 31 октомври 2019 г.

Елена Павлова

Коментари

коментара

Реклама