Бивш военен: 23 години изкарах на Перелик, не съм запомнил до този момент затварянето на Превала

10387
Военнослужещите от 101 Алпийски полк на пътя за Превала

„За това ли е вече армията? Да ни почиства пътищата, защото почистващите фирми свикнаха само да взимат пари от сухи и незаснежени пътища. 23 години изкарах на Перелик и не съм запомнил до този момент затварянето на Превала. Но явно трябва бай Тошо да стане да ги научи как с обикновените зилове и пеперуди не даваха снежинка да остане на пътя. Всичко е до организация и отговорност, която липсва“, написа във фейсбук бившият военен от Широка лъка Никола Радичев. Повод за поста е съобщение в страницита „Сухопътни войски“ за включването на военнослужещите от 101 Алпийски полк в почистването на пътищата в Смолянска област.

„Днес, 28 януари, от 06.30 ч. модулна група от 101 алпийски полк-Смолян, в състав от 22 военнослужещи и 4 единици специализирана техника с ръководител майор Йонко Бочев, прочистват прохода Превала до село Стойките. Това е продължение на усилията от вчерашния ден, когато военнослужещите успяха да прокарат път от Смолян до прохода Превала“, пише в съобщението.

Още с падането на снега проходът бе затворен, а камионите на „Трейс“ – зарязани на пътя. В събота смолянчанин пусна видео от републиканския път, на което се вижда, че не са правени никакви опити за почистване на трасето, за да не се стигне до затваряне.

Коментари

коментара