Актрисата Десислава Минчева е номинирана за ИКАР 2019

228
Десислава Минчева в ролята на Филифьонката

Актрисата Десислава Минчева – Тодорова е номинирана за ИКАР 2019 в категория „Постижение в кукленото изкуство“. Номинацията е за изпълнението й на Филифьонката в постановката „Филифьонката, която вярваше в бедствия“. Наделина Роселинова, която играе заедно с Десислава също е номинирана за ролята й на Гафсата. Сценарист и режисьор на кукления спектакъл „Филифьонката, която вярваше в бедствия“ от Туве Янсон на Държавен куклен театър – Бургас, е Петър Тодоров. Постановката е номинирана за награда и в категория „Куклен спектакъл“. „Филифьонката, която вярваше в бедствия“ спечели три награди на Международен куклелно-театрален фестивал “Двама са малко – трима са много“.

Претендент за ИКАР 2019 в тази категория е и Георги Спасов за ролите му в „Нос“ по Николай Гогол от Веселка Кунчева и Ина Божидарова, реж. Веселка Кунчева, Театър 199 „Валентин Стойчев“

Десислава Минчева и Наделина Роселинова, която е номинирана за ролята й на Гафсата

Номинациите са излъчени от Гилдията на творците в кукленото изкуство.
Наградите ИКАР 2019 ще бъдат връчени на 27 март на официална церемония в Народния театър „Иван Вазов“. По традиция те се предшестват от Софийския театрален салон, в рамките на който ще бъдат представени всички номинирани за ИКАР 2019 спектакли.

Коментари

коментара