Абитуриентът е задържан заради „калашник“

6403

Абитуриентът, заради който пред Гимназията по икономика в Смолян днес се изсипа цялото спец звено за бързо реагиране, е бил арестуван за държане на оръжие, научи „Отзвук“. В джипа, шофиран от дванадесетокласника Марин, е открит предмет, приличащ на автомат „Калашников“. По първоначална информация оръжието не е било истинско. Зрелостникът пристигнал днес на изпращане в Гимназията по икономика „Карл Маркс“ с джип Мерцедес G-класа.

Полицаите поставиха в найлонов чувал фалшивия автомат

Решил да си направи специални снимки за спомен от завършването си и взел със себе си „калашника“. По информация на полицията при обиска е открит и газов пистолет без документи за произход.

Около 12,00 часа пред входа на училището пристига микробус със служители на спецзвеното за бързи действия. Момчето е арестувано от полицаи с маски. В джипа, който не е на Марин, е открит бутафорният автомат.

Повече от час ученикът стоя с белезници пред входа на училището. Свидетели на екшъна станаха негови неговите съученици и родителите им. Майката на Марин също бе там, когато задържаха сина й.

12-токласникът работи като охранител в смолянското заведение „Армагедон“.

По-късно от полицията изпатиха прессъобщение, в което обясниха случая така:

На 15.05.2018г. в ОДМВР-Смолян е получен сигнал, в който се сочи, че лице с неустановена самоличност, придвижващо се с автомобил със смолянска регистрация притежава незаконно автомат „Калашников“. Незабавно са предприети всички необходими  мерки, по установяване на лицето и автомобила, след което са  извършени заградителни мероприятия. В резултат на предприетите действия около 12:00 часа младежът е задържан в района на ПГИ „Карл Маркс“ – Смолян. Установява се, че лицето е 18-годиншия М.Н.Н. от гр.Смолян. При извършеното претърсване в управлявания от него джип марка „Мерцедес“  със смолянска регистрация е открит бутафорен автомат „Калашников“, както и газов пистолет без документи за произхода му. Младежът  е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава. Уведомена е прокуратурата.

Коментари

коментара