38-годишен шофьор блъсна дете и избяга

2235

38-годишен шофьор с червен автомобил е блъснал дете на пътя и избягал. Катастрофата станала в сряда сутринта в село Барутин на ул. „Бартина“. Към 7,00 часа 15-годишното дете отивало на училище. Вървяло на пътното платно. В един момент е ударено от кола. Паднало на земята и си ударило главата. По думи на детето шофьорът изобщо не реагирал, не спрял да помогне и отминал. Момчето не видяло марката на автомобила, нито кой е зад волана. Единственото, което си спомня е, че колата била червена на цвят.

По-късно пострадалото момче е транспортирано във Филиала на Спешна медицинска помощ в Доспат. Оказана му е медицинска помощ и е освободено за домашно лечение.

Шофьорът е от съседното село Бръщен и вече е разпитан в полицията. Мъжът пътувал към Доспат рано сутринта. Признал е, че усетил закачането на детето. По негови думи спрял колата, попитал момчето дали има нужда от помощ и тръгнал. Полицаите обаче са категорични, че няма никакви основания да не се вярва на пострадалото дете, което е било с кървяща рана на лицето и ясно си личало, че има нужда от помощ.

На шофьора е съставен акт за извършени две нарушения – за блъскане на пешеходец и напускане на местопроизшествието. Той ще бъде глобен и лишен от право да управлява моторно превозно средство, каза шефът на полицията ст. комисар Николай Димов.

Коментари

коментара

Реклама