2 473 лева събра детска градина „Родопчанче“ за болната Ели

209

2 473 лева събра детска градина „Родопчанче“ за подпомагане лечението на 11-месечната Елисавета Кацарова. Дарението бе връчено на бащата Антон Кацаров, който ще преведе сумата на фондация Cure AHC.

Екипът на детска градина „Родопчанче“ и подготви благотворителен спектакъл „Бабо Марто, при нас ела!“, в който се включиха всички работещи в детското заведение. С огромен ентусиазъм персоналът изигра постановката пред малчуганите и родителите им.
В подкрепа на идеята на педагозите на ДГ „Родопчанче“, Градинското настоятелство организира благотворителен базар. Родителите изработиха красиви мартеници, кошнички и картички, които бяха продавани с благотворителна цел.

На 16 март т.г. Ели навърши една годинка, но не можа да празнува рождения си ден. Момиченцето страда от тежко и много рядко заболяване, наречено „Алтернираща хемиплегия в детството“. Това е генетично заболяване, което се характеризира с различни симптоми. „Тази година не искаме подаръци за Ели. Подарете вашия подарък на организацията и дайте надежда на всички деца, страдащи от това страшно заболяване“, написа във фейсбук бащата на Ели Антон Кацаров.

Коментари

коментара