18-годишният затворник от Герзовица избягал през мрежа в банята (видео)

2117
Избягалият затворник Мартин Шахънски

18-годишният затворник Мартин Шахънски е задържан ден, след като избяга от Затворническото общежитие на Герзовица. Младежът, изтърпяващ шест присъди за кражби на пари, е спипина в пловдивското село Калояново днес към 9,00 часа. “ При опит да избяга от жилището е задържан, не е оказал съпротива. В дома му били и негови близки. „Задържан е тази сутрин“, каза на брифинг шефът на полицията старши комисар Николай Димов. „Образувано е бързо производство. Предстои разпит на множество свидетели – всички, които са били на смяна в затворническото общежитие, както и лишени от свобода, контактували с избягалия затворник. Ще се постараем бързо да приключим разследването“, добави зам.-окръжният прокурор Недко Симов. Предстои Мартин да бъде приведен в Смолян.

За бягстовто на 18-годишният затворник се разбрало вчера в 6,00 часа сутринта. Надзирателите веднага подали сигнал в полицията и младежът е обявен за общодържавно издирване. Установено е, че бягството е станало през банята. Около полунощ Мартин срязал мрежата в помещението. В двора предолял външната ограда с ловкост без да я компрометира. Наема такси и се прибира в родното село Калояново.

Мартин Шахънски има в актива си 6 присъди – всички за кражби, извършени като непълнолетен. Специализирал е в джебчийство. Първите пет присъди са от 2018 г. и след комулация съдът постановява да изтърпи едно общо наказание от две години затвор. Последното му наказание е година и три месеца „на топло“, получено след споразумение с прокуратурата, което Пловдивският районен съд одобрява. Присъдата е за откраднати 477 лева от жена в Пловдив и мъжки портфейл с 280 лева, която трябва да изтърпи отделно от първата. Остават му да излежи още 2 години и 9 месеца.

Елена Павлова

Коментари

коментара

Реклама